top of page
  • Poza scriitoruluiAndrei

Călare prin pădure la început de nou an

Începutul noului an m-a prins călare Pe Cai La Mitoc. Nici bine nu a început anul că deja am decis cum am vrea să îl începem, mai exact printr-o sesiune de călărie prin pădure. Am făcut rezervare pentru două persoane la Centrul de Echitație Pe cai la Mitoc, iar în data de 2 ianuarie ne-am orezentat la miezul zilei pentru aventura noastră.

În trecut mai mersesem o dată, așa că eram familiarizați cu locul și oamenii, și chiar dacă am primit de data asta alți cai, ne-am împrietenit repede cu aceștia, fiind foarte cuminți.


După ce s-au adunat toți călăreții am avut parte de o scurtă sesiune de instruire, sfaturi și antrenament, moment în care ne-am primit și caii pe care i-am încălecat. Eu am primit un armăsar pe nume Fulger, dar care în realitate era opusul unui fulger, dar cuminte, nepofticios, în ideea că nu se apleca și nu își întindea capul după frunze. Iar prietena mea a primit o iapă pe nume Sharga, puțin năzdrăvană și tare pofticioasă.


Am încălecat caii și după câteva minute am pornit în plimbarea noastră călare prin pădure.

Întreaga plimbare a durat în jur de 2 ore, cea mai mare parte fiind prin pădure. Am pornit Pe un deal spre Pădurea Dragomirnei, iar o dată intrați în pădure am avut parte și de un peisaj frumos.

Am mers toți în șir, acompaniați bineînțeles de Oscar, cățelul care s-a lipit de noi și ce ne-a păzit tot drumul și a așergat tot timpul pe lângă noi și prin pădure. Am avut și o pauză de ceai la jumătatea traseului, având timp să ne facem poze și cu caii, iar după i-am încălecat din nou și am porinit înapoi prin pădure până la Centru de Echitație, unde din păcate s-a terminat și călătoria noastră. Totuși drumu înapoi a venit și cu puțină adrenalină, pentru un începător ce e drept, având momente când caii mergeu la trap.

Vremea a fost frumoasă, chiar și puțin soare, sus pe cal nici nu se simțea pic de frig, și bineînțeles că am profitat de ocazie și am mai făcut și câteva poze de pe cal din timpul mersului pe care le puteți viziona.


A fost o activitate plăcută și liniștită la început de an, și cu siguranță vom repeta experiența, mai ales că sunt dăți când se organizează și plimbări mai lung și ne dorim să mergem.

A fost o experiență pe care o recomand tuturor, chiar și celor ce nu au mai călărit, deoarece veți fi învățați la Centru, iar apoi odată îcălare pe cal, nu veți mai vrea să vă dați jos de pe cal.


Pentru cei care vreți să călăriți, Centrul de Echitație Pe cai la Mitoc se află în Mitocul Dragomirnei, Imediat după Mănăstirea Dragomirnei apar indicatoare pe drum. Iar pentru rezervări puteți să le scrieți pe facebook Pe cai la Mitoc.

Prețul unei asemenea plimbări costă 200 de lei, bineînțeles că plimbările mai lungi costă mai mult, iar durata este de 2 ore.


Vă mulţumesc că aţi urmărit acest articol şi fotografiile făcute în această plimbare călare, și vă învit totodată să urmăriți și celelalte articole ale mele.


Vă invit să mă urmăriţi şi pe facebook şi instagram.


Cu mare drag, Andrei!








193 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page