top of page
  • Poza scriitoruluiAndrei

Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti - 2022

Ca în fiecare an, frumosul sat muzeu Ciocănești a găzduit cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești, un festival ce are loc an de an cu două săptămâni înaintea sărbătorilor Pascale.

Locuitorii din satul Ciocănești au o tradiție lungă în încondeierea ouălor, transmisă din generație în generație, pictând modele populare aflate pe hainele de sărbătoare, aceste modele regăsindu-se chiar și pe casele lor tradiționale.

Evenimentul s-a desfăşurat în data de 8 și 9 aprilie la Casa de Cultură "Florin Gheucă" începând de la ora 10 dimineaţa, având loc în deschidere un seminar numit "Patrimoniul Vernacular - Sursă de creștere a potențialului turistic", iar apoi, ca în fiecare ediție, meșterii populari participanți ne-au încântat cu măiestria și talentul lor de a încondeia ouă. Zeci de meșteri populari și-au expus operele de artă acre mai de care mai frumoase, pentru a fi admirate de către vizitatori sau chiar pentru a fi cumpărate, prețul unui asemenea ou încondeiat pornind de la 10 lei (cele de găină), ajungând chiar până la 200 de lei un ou de struț.

Totodată, pe Platoul “Ștefan cel Mare” a avut loc și Targul Meșterilor Populari, târg ce a reunit meşteri populari din nordul ţării care și-au prezentat creaţiile, aducând la Ciocăneşti specificul zonelor din care provin. Acest târg are ca scop de a aduce în faţa publicului vizitator din mediul urban a acelor obiecte care prin valoare, varietate şi frumuseţe scot în evidenţă “eterna creaţie a satului românesc”.


Dacă vă plac frumoasele tradiții din Bucovina, sunteți bine veniți oricând să luați parte la ele.


Vă mulţumesc că aţi urmărit acest articol. Vă invit să le urmăriţi şi pe celelalte, iar dacă v-a plăcut, să îi daţi un share.

Sper că v-au plăcut fotografiile mele de la festival.

Vă invit să mă urmăriţi şi pe facebook şi instagram.


Cu mare drag, Andrei!

181 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page