top of page
Poza scriitoruluiAndrei

Activitate de weekend | Drumeție prin Cheile Moara Dracului

Dacă îți plac drumețiile prin natură și aventura, îți place să te detașezi de zgobotele și aglomerația din orașe, atunci am locația potrivită pentru tine. Îți prezint în acest articol un traseu pe care l-ai putea face într-o zi de weekend, iar dacă ești din Bucovina, e chiar aici la doi pași.

Vorbesc despre Cheile Moara Dracului, una dintre cele mai frumoase și mai pitorești chei din Bucovina, ele făcând parte dintr-o rezervație naturală de un deosebit interes geologic, floristic, faunistic și peisagistic.

Cheile Moara Dracului se află pe cursul superior al pârâului Valea Caselor, aceste chei fascinante fiind recunoscute drept cele mai frumoase şi bine păstrate chei din întreaga zonă. Cu statut de rezervație geologică şi o suprafață de 10 hectare, ele se află la o distanță de doar 10,5 kilometri de centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc.


Cum ajungi la Cheile Moara Dracului?

Venind dinspre Gura Humorului, la intrare în municipiul Câmpulung Moldovenesc, drumul european E 58 se întretaie cu un drum pietruit. Acesta are un nume cât se poate de sugestiv, Valea Caselor, și se așterne agale de-a lungul pârâului cu același nume. Urmând acest drum pietruit. cu case mândre și pensiuni înșirate de-a lungul drumului, dar și un peisaj natural superb, după aproximativ jumătate de oră de mers ( cu mașina ) ajungi la prima intersecție unde trebuie să o iei pe drumul din dreapta, și după alte 15 minute de mers ajungi la capătul de drum unde îți poți parca mașina la umbră, iar de aici începe drumeția pe jos.


Traseul Cheile Moara Dracului

Drumeția prin Cheile Moara Dracului începe efectiv dintr-o poieniță frumos amenajată, în care se găsește și un izvor pentru ați face rezerva de apă pentru drum, iar de aici am trecut peste un podeț peste pârâu, iar de partea cealaltă se găsește un panou informativ despre aceste chei și despre traseu, iar de aici am continuat urcarea spre Cheile Moara Dracului.


În prima parte a traseului am mers de-a lungul pârâului trecând de-o parte și de alta a acestuia peste podețe de lemn, pietre și bușteni, fiind amenajate trecători peste pârâu, și am urmat la deal susurul apei și melodia curgătoare a acestuia. Cărările și podețele de lemn m-au dus către chei într-un zig-zag peste pârâu.

Deși cheile sunt scurte, sunt foarte frumoase, trecând pritre cei doi pereți uriași de piatră, ai impresia că treci pe o străduță strâmptă înconjurat de niște zgârie nori. După ce am trecut de chei, am traversat pârâul pe un mic podeț, iar de aici traseul a continuat spre Muntele Rarău.


După depășirea cheilor, al lăsat susurul apei în urmă și am continuat urcarea pe traseul marcat spre vârful Muntelui Rarău. Am urcat prin pădure un traseul usor spre mediu, pe alocuri fiind nevoit să depun efort pentru a urca, oar din loc în loc am avut posibilitatea să fac pauze pentru odihnă, ascultând cântecele păsărilor și al apei ce se auzea din vale.

Drumul m-a dus într-o frumoasă poieniță înverzită și înconjurată din toate părțile de păduri. Am urcat până pe culmea dealului din poieniță unde m-am întins pe iarma și am admirat tot acest peisaj și m-am bucurat de liniște și de urcare.


Mai departe traseul duce spre Multele Rarău, în zona stației de meteorologie, și de acolo se poate coborâ spre Pietrele Doamnei, insă de data asta eu m-am oprit aici în poieniță, iar după o lungă odihnă am început să cobor spre chei, sub puținele pucături de ploaie ce treceau printre copacii deși.


Acesta nu este un traseu greu, dar trebuie să vă pregătiți cu multă energie, mai ales dacă doriți să urcați tot traseul pânâ pe Rarău, dar cu siguranță o să vă placă, activitatea, peisajul, liniștea.



Vă mulţumesc că aţi urmărit acest articol şi fotografiile făcute în această drumeție, și vă învit totodată să urmăriți și celelalte articole ale mele.


Vă invit să mă urmăriţi şi pe facebook şi instagram.


Cu mare drag, Andrei!


457 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page