Bucovina Brunch a revenit anul acesta cu un nou eveniment, din nou la Putna.
Ce este Bucovina Brunch? Este un proiect ce presupune o serie de evenimente de socializare în locurile ascunse ale Bucovinei, ce combină experienţa culturală cu cea gastronomică.
Vă mai amintiți de povestea casei Aionițoaie? În anul 2011 aceasta a fost găsită de câțiva studenți de la Universitatea Stefan Cel Mare din Suceava în cadrul proiectului Salvează Satul Bucovinean - Adoptă o casă, iar ultima dorință a proprietarei a fost ca această casă de devină un muzeu. Această dorință va deveni realitate dadorită lui Pascal Garnier - Agence Tara Autentica din Putna, inițiatorul acestui proiect.
Anul trecut Casa Aionițoaie a fost demontată și mutată într-o nouă locație. Puteți urmări articolul de anul trecut să vedeți cum a fost.
Anul acesta, într-un nou eveniment Bucovina Brunch, Casa Aioanițoaie va fi reconstruită. Aceasta va fi amplasată în curtea Casa Muzeu din Putna, în spatele acesteia. Voluntarii s-au adunat de dimineață, iar după prezentarea proiectului aceștia au început munca la unul dintre cele două ateliere din cadrul evenimentului.
Curățirea și inventarierea obiectelor textile și a mobilierului casnic. Și curățenie generală în Casa Muzeu.
Șantierul de reconstrucției a casei (Ritual de începere a construcției casei; Montarea primei bârne de lemn din casă; Munci de șantier).
Și bineînțeles, Brunch-ul ! Măncare gustoase gatită de gospodinele din sat.
Așa a fost sâmbătă la Bucovina Brunch. Am muncit, am mancat mancare bună, ne-am distrat, și ne-am împrietenit. Dacă doriți să participați la asemenea evenimente, vă invit să urmăriți pagina de facebook Bucovina Brunch pentru a fi informat de viitoarele evenimente.
Vă mulţumesc că aţi urmărit acest articol şi povestea Casei Aioniţoaie, şi vă invit să urmăriți și articolul de anul trecut, dar și celelalte articole ale mele.
Sper că v-au plăcut fotografiile mele de la eveniment.