top of page
  • Andrei

Festivalul de artă medievală - Suceava!


Cavaleri, domniţe, călăreţi, clovni, lupte şi dansuri, un weekend plin de istorie la Suceava!

Weekend-ul acesta a avut loc la Suceava probabil festivalul meu favorit. Vorbesc despre Festivalul de Artă Medievală de la Cetate De Scaun a Sucevei. Anul acesta e a doua ediţie la care am participat, şi s-a lăsat cu foarte multe fotografii (zic eu frumoase). Haideţi să vă arăt cum a fost!

Festivalul a început la fel ca în fiecare an, cu clasica şi frumoasa Paradă a Făcliilor, ce a traversat o mare parte din oraş, din Obcini şi până la Cetatea de Scaun a Sucevei unde s-a şi desfăşurat pentru tot weekend-ul festivalul.

Cavaleri în armură, arcaşi, călăreţi domniţe fierari şi clovni au ocupat weekend-ul acesta întreaga Cetate a Sucevei. Aceştia oferea momente artistice de interacţiune cu publicul, demonstraţii de lupte cu diferite arme, tir cu arcul şi suliţa, jocri şi dansuri medievale, expoziţie de arme şi armuri, dar şi momente de magie şi amuzament.

Străjerii Cetății Bistrița - au oferint o demonstraţie de lupte printr-un joc, iar între reprizele de lupte, frumoasele domniţe ofereau demonstraţii de dansuri medievale.

Terraultrasilvana - au făcut o prezentare de arme ascuţite, la fiecare dintre acestea exemplificând un antrenament,

Ordinul Cavalerilor de Medias - acesştia au oferit un spectacol de lupte în armură. Între partidele de lupte domniţele au dansat dansuri medievale.

Şi bine înţeles că nici anul acesta nu au lipsit spectacolele de lumini şi foc din şanţul de apărare al Cetăţii.

Vă mulţumesc că aţi urmărit acest articol. Vă invit să le urmăriţi şi pe celelalte, iar dacă v-a plăcut, să îi daţi un share.

Sper că v-au plăcut fotografiile mele de la eveniment.

Vă invit să mă urmăriţi şi pe facebook şi instagram.

Cu mare drag, Andrei!

70 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page