top of page
  • Andrei

Bucovina Brunch. Putna - Ţara autentică!


O nouă poveste Bucovina Brunch a avut loc weekend-ul acesta. S-a petrecut la Putna, şi a avut ca personaj principal Casa Aioniţoaie (campania Salvează Satul Bucovinean - Adoptă o casă 2011), unde caţiva zeci de voluntari au ajutat la salvarea casei.

Ce este Bucovina Brunch? Este un proiect ce presupune o serie de evenimente de socializare în locurile ascunse ale Bucovinei, ce combină experienţa culturală cu cea gastronomică.

Evenimentul a avut loc la Putna, pe 11 august, începând de la ora 9 dimineaţa. Voluntarii înscrişi s-au adunat la Casa Muzeu, unde li s-au spus povestea casei Aioniţoaiei şi li s-au prezentat sarcinile. Gazdele au fost Magda Grădinariu şi Carmen Chaşovschi, împreună cu iniţiatorii acestui proiect, Daniela și Pascal Garnier - Agence Tara Autentica din Putna.

S-a lucra la 3 ateliere. Primul fiind la Casa Aioniţoaie, unde voluntarii au trebuit să demonteze casa pentru a fi reconstruită ulterior într-o altă locaţie.

Cel de-al doilea atelier a fost la Casa Muzeu în cadrul căruia se făcea curăţarea bârnelor casei.

Iar cel de-al treilea, tot la Casa Muzeu, aici s-a făcut inventarierea şi restaurarea unor obiecte de utilitate casnică sau mic mobilier.

Bineînţeles că la acest eveniment nu a lipsit Brunch-ul. Voluntarii s-au putu delecta cu bucate tradiţionale gătite de gospodarii din sat după rețete străvechi din produse naturale din sat.

În primăvara anului viitor Casa Aioniţoaie va deveni un muzeu ce va putea fi vizitată de toată lumea, aceasta fiind şi dorinţa doamnei Aioniţoaie.

Vă mulţumesc că aţi urmărit acest articol şi povestea Casei Aioniţoaie, şi sunteţi invitaţi la anul să o vizitaţi.

Sper că v-au plăcut fotografiile mele de la eveniment.

Vă invit să mă urmăriţi şi pe facebook şi instagram.

Cu mare drag, Andrei!

287 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page