top of page
  • Andrei

#Phonephotography - Un album fotografic cu telefonul!


În ultima perioadă, camerele telefoanelor mobile s-au dezvoltat tot mai mult, astfel dând naştere unui trend numit #Phonephotography. Nu am fost vreodată un fan înrăit al acestui trend, dar fiind pasionat de fotografie, simt oricând nevoia să fac câteva fotografii.

Telefonul este un "instrument", dacă pot spune aşa, un gadget foarte accesibil şi la îndemână, iar cu îmbunătăţirile din ultimii ani deţii o cameră foto foarte bună şi cu care poţe scoate fotografii reuşite. Desigur, nu se poate compara cu un aparat foto profesional DSLR, dar este un instrument pe care îl ai tot timpul cu tine. 

Se spune că nu contează cu ce fotografiezi, că cel mai important este omul din spatele lentilei. Şi pot spune că este adevărat. În primul rând contează educaţia fotografică, contează să ştii tu ca fotograf sau ca persoana care foloseşte un aparat foto (nu contează de care) să creezi compoziţie şi fotografii superbe. Mai încolo o să vină şi echipamentul.

Aşa cum spune şi în titlu, am să vă prezint un album de fotografii făcute cu telefonul în ultimul an.

Telefonul folosit este un LG G4 ce deţine o cameră fotot de 16MB, iar majoritatea fotografiilor sunt făcute în modul Pro, modul manual. Iar într-un final fotografiile le-am editat în aplicaţia mobilă Snapseed.

Vizionare plăcută!

În concluzie, camera unui telefon mobil nu se poate compara cu un aparat de fotografiat DSLR, dar este totuşi un obiect ce îl ai tot timpul în buzunar. Aşa că dacă vedeţi ceva interesant pe drum, sau un peisaj superb, scoate telefonul şi fotografiază, nu o dată, ci fă fotografii până eşti mulţumit de rezultat, şi eventual încearcă să le şi editeţi.

Sper că v-a plăcut acest articol, şi că va creat poftă să fotografiaţi. Voi ce fotografii cu telefonul aţi făcut?

Daţi un share la acest articol dacă v-a plăcut, şi nu uitaţi să mă urmăriţi şi pe faceboot şi instagram.

Cu mare drag, Andrei!

95 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page